French Arabic Chinese (Simplified) Danish English German Hebrew Italian Russian Spanish
Communities

Djuric Tardio Architectes: House Eco-Sustainable



At Antony in the Paris suburbs, the agency Djuric Tardio Architects recently delivered this house built from a prefabricated system of wood panels. Respecting existing templates in this residential area, the project uses solar gain, views, and plot to create living spaces and outdoor areas rich of uses and practices, like those roofs that turn in hanging garden.































On this project, the agency Djuric Tardio Architects says:

"This residential area of ​​Anthony was born of" sprawl. "He leaves a legacy difficult to reinterpret and redefine according to contemporary standards. We had in mind, not to redraw the urban environment but this home can contribute to the conversion of the area. For this, we worked on sustainability, flexibility and urban integration.

These Districts are also subject to strong rules of urban planning and architecture often outdated, both heterogeneous and homogeneous.

Time and the urban situation and our desire to continue and refine our research on wood constructions, led us to propose a type of construction system, still little diffused in urban areas rather reserved and detached houses in less dense sites structural laminated panels.

Urban rules and context, very typical, we have suggested the template, which proved a real asset to the project.

Up there, the shape of the roof / pergola, which looks like an unfinished roof, has a specific function. On the one hand, to resume the archetypal context inserting the project in its environment without disrupting the urban rhythm, secondly, to oppose the classic closed roof that often becomes an attic, fourretout or wasted space.

We lived in this volume leaving it open and turning it into a vegetated terrace, intimate and sunny. The choice of plants proposed by the landscape, grass and climbing plants fruit (kiwi, squash, grapes) on the pergola, allow owners to enjoy a vegetable garden, a vegetable garden suspended.

 

The program, a house for a blended family, asked a modular and flexible design in planning.

The response was two separate and overlapping areas, currently made independent, but which, with very little modification, can be a single space.

The walls of the skylight which cross the floor to illuminate the DRC can be removed to become guardrails and allow a visual link between the two stages.

The staircase is positioned in the central grid services, today with a common entrance to both access and tomorrow could be open on the day spaces.

Giant sliding walls on each floor into two spaces days now to be able to repartition areas by creating an office / library on the ground floor and a movie area upstairs, and tomorrow, to partition the space according to use.

Furniture-sideboard on wheels slip between the kitchen and the terrace on the ground floor, thus moving the lunch area outside for sunny days.

While the layout was designed with this in mind flexibility and adaptation of living space, which affects everyday, seasons (summer space continues outside and is more open and spacious and the collected more winter around the fireplace) and in the long term, adapting to the lifestyles of the owners.

 

Completely built in wood panels placed on a pedestal, the soils were very bad, is a completely prefabricated implementation workshop and delivered to the site and assembled in just a fortnight.

This is the building system in Finnish wood panels from cooperatives of small private forest owners sustainably managed.

The pre-cut panels and supplemented by wood fiber insulation and siding without treatment, arrived at almost finished construction site, reducing pollution to a minimum, the site is located in a dense suburban fabric.

The facades were mounted along the floors, too wooden panels.

Wood construction has the advantage with a highly efficient external insulation system to completely eliminate thermal bridges to make the high-performance building. Floor heating low temperature gas fired, becomes almost superfluous.

The glazed surfaces of double glazing argon + patios and facades South intentionally oversized capture the sun in winter and are sheltered by a canopy and a pergola in the summer, allowing for their performance and aperture size, easily master solar gain and air flow as needed, without making necessary air conditioning or heating heavy use.

The main street facade, outside the rooms in the north, is a composition of great openings glazed sashes and shutters simple stainless steel mirror without glasses. Vegetation reflections and movement of these components make steel mirrors the changing facade. The ventilation of rooms is set by the openings of the shutters, and the contribution of light from the glass surfaces.

The rainwater harvesting allows watering the garden and planters allow homeowners the cultivation of aromatic plants and garden without overconsumption of water. "

For more information, visit the website Djuric Tardio Architectes.

Post your comment

0
  • No comment on this article.

Focus ADC Awards

ADC-AWARDS-2 logo-fond-noir
The most outstanding architectural achievements elected by the professional community

>> Read more

Focus Miaw 2014

MIAW 2014 fond noir
An International Award to the best products for architects and layout professionals

>> Read more